Suveranitatea lui Dumnezeu, dacă Dumnezeu e bun de ce permite răul?. Part 2

Autor: Alex Adam

Începutul în Partea I.

O mică recapitulare din mesajul predica trecută.

Suveranitatea lui Dumnezeu

  1. Dumnezeu are un plan si un scop precis pentru lume.
  2. Dumnezeu este intotdeauna in controlul tuturor lucrurilor si este mereu activ pentru   a-si indeplini planul.
  3. Dumnezeu controleaza si foloseste pe oricine chiar si pe diavol, pentru aşi împlini planul.
  4. Dumnezeu pedepseşte oamenii pe care îi foloseşte pentru a-şi duce la împlinire planul, atunci cînd ei acţioneaza cu motivaţii gresite.
  5. Toate lucrurile sunt de la Dumnezeu, dar diavolul este agentul raului.
  6. Chiar daca toate bolile si nenorocirile sunt parte din scopul lui Dumnezeu si sunt sub controlul Sau suveran, nu trebuie sa intelegem ca boala si necazul reprezinta pedeapsa pu pacat.

Principiul 4. Dumnezeu ii pedepseste tocmai pe oamenii pe care ii foloseste.

Cel de-al 4-lea principiu este unul din cele mai grele.

Dumnezeu chiar ii pedepseste pe acei pe care ii foloseste pentru a-si implini planurile, atunci cind acestea fac ceia ce fac dintr-o motivatie gresita, din care lipseste Dumnezeu.

Isaia 10:12-13.

12Dar, după ce Domnul Îşi va împlini toată lucrarea Lui pe muntele Sionului şi la Ierusalim, voi pedepsi – zice Domnul – pe împăratul Asiriei pentru rodul inimii lui îngâmfate, şi pentru trufia privirilor lui semeţe,

13căci el a zis: “Prin puterea mâini mele am făcut aceste lucruri, şi prin înţelepciunea mea, – căci sunt priceput; am împins înapoi hotarele popoarelor, şi le-am jefuit vistieriile, şi, ca un viteaz, am dat jos pe cei ce şedeau pe scaunele lor de domnie;

Din text vedem necredinta aroganta si auto- suficienta asirianului. El chiar crede ca totul a realizat prin puterea si intelepciunea lui.

Nu sa ghindit nici-o clipa la Dumnezeu si nu ia fost recunoscator in nici un fel.

Versetul Isaia 10:14

14am pus mâna pe bogăţiile popoarelor, ca pe un cuib, şi, cum se strâng nişte ouă părăsite, aşa am strâns eu tot pământul: nici unul n-a mişcat vreo aripă, nici n-a deschis ciocul, ca să ciripească.

Il vedem pe acest imparat care se crede atotputernic care poate sa faca orice. El ride de armatele oricarei natiuni, socotindu-se mai superior ca ei. Toti sunt prea fricosi ca saireproseze ceva, sau sa incerce sal opreasca. Dar ascultati ce Spune Dumnezeu in versetul 12:,, Il voi pedepsi pe imparatul Asiriei pentru rodul inimiilui inginfate”. Acum asirienii vor avea de-a face cu Dumnezeu, p-u ceau facut. In versetul 15, Dumnezeu spune ca este minios pe asirieni chiar daca acestia au indeplinit planul sau(fara sa-si dea seama).

Versetul Isaia 10:15

15“Se făleşte oare securea împotriva celui ce se slujeşte de ea?” “Sau se mândreşte ferestrăul faţă de cel ce-l mânuieşte?” “Ca şi cum nuiaua ar mişca pe cel ce o ridică, parcă toiagul ar ridica pe cel ce nu este de lemn!”

Poti sa imparti versetul cum vrei dar va iesi acelasi lucru. Dumnezeu a folosit asirienii p\u a-si implini planul sau de judecata, iar apoi i-a pedepsit pe asirieni p\u ceia ce-au facut din pricina motivatiei lor gresite.

Neputinta de a vedea acest adevar este unul din motivele primordiale p\u care crestinii neinstruiti au probleme sa creada  suveranitatea absoluta a lui Dumnezeu.

Ei confunda asa-zisa:,, vointa libera” a omului cu doctrina biblica a ,, liberului” orbirii omului in mintea lor ei confuza se ghindesc doar la 2 optiuni: 1. fie omul este totalmente liber, 2. fie omul este un robot.

Pasajul din scricptura despre care vorbim ne ajuta sa constientizam ca ambele afirmatii sunt false.

Biblia ne invata ca Dumnezeu este suveran in totalitate si controleaza pe oricine si orice, p\u ca in tot ce intreprinde El actioneaza conform planului sau prestabilit, mai dinainte hotarit. Aceiasi Biblie ne invata de asemenea ca fiecare fiinta umana este 100% responsabila de fiecare din actiunile sale.

Acum mintea noastra cit o nuca ar putea spune: ,, Este o contradictie” dar Scriptura ne invata ca ambele afirmatii sunt adevarate. Fie ca intelegem unul, pe amindoua sau nici unul din aceste adevaruri biblice, ele tot vor fi adevarate p\u simplu fapt ca Dumnezeu ni le-a descoperit pe amindoua in cuvintul sau. Alt text din Scriptura ne invata acelasi adevar.

Faptele Apostolilor 2:23a.

23pe Omul acesta, dat în mâinile voastre, după sfatul hotărât şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu…

Va puteti imagina ce fete vor fi facut unii dintre evrei care cu doar citeva saptamani in urma strigasera: ,,Rastigneste-l, Rastigneste-l” auzindul acum pe Petru ca atribuie acest eveniment de la Calvar scupului suveran si apsolut a lui

Dumnizeu. Cred ce ar fi spus: ,,Credeam ca noi suntem vinovati si responsabili de moartea lui Isus, dar acum aflam ca Dumnizeu e de vina nu noi”. Le-ar fi placut sa li se ea de pe umeri aceasta responsabilitate. Doar observati ce spune versetu mai departe.

Versetul Faptele Apostolilor 2:23 b.

23pe Omul acesta, dat în mâinile voastre, după sfatul hotărât şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorât prin mâna celor fărădelege.

Petru spune: ,, Intradevar a fost scopul suveran a lui Dumnezeu ca Hristos sa fie rastignit, doar asta nu-I o scuza pentru voi. Ati actionat din rautatea inimii voastre, ia-r singele Lui este asupra capului vostru”.

Versetul arata ca Dumnezeu a folosit oameni rai pentru a duce la indeplenire decretele sale suverane iar apoi i-a tras la raspunere pe acei omeni pentru faptele lor rele.

Poate ca noi nu putem intelege cum aceste doua lucruri pot fi adevarate, doar nici nu putem nega faptul ca pe amindoua Cuvintul lui Dumnezeu le declara adevarate. Dicretele lui Dumnezeu si vointa libera a omului. Un puritan a afirma: “Cea ce Dumnezeu hotaraste din vestitie, omul va allege liber in timp”. “Vointa libera” a omului va allege intotdeauna in mod liber si exact acel lucru pe care Dumnezeu in mod suveran, l-a hotarat mai inainte, astfel scopul lui Dumnezeu sa se impleneasca la fel de sigur,  omul va fi responsabil pentru fiecare din pacatele lui. Exemplu cu Iuda si cei 30 arginti din Matei 27.

Relatarea despre Isus inaintea lui Pilat ne prezinta una din cele mai incapabele personae de a lungul istoriei.

Pilat stia, dincolo de orce discutie ca Isus era nevinovat, si totusi schimonosit legea si la nedreptatit pe Isus, pedepsindul. Dupa care a incercat sa-si decline responsabilitatea. Evangelistul Matei arata ca toate acestea s-a intimplat pentru ca Pilat s-a alaturat “vointei liberei a multime”.

Matei 27:15.

15La fiecare praznic al Paştelor, dregătorul avea obicei să sloboadă norodului un întemniţat, pe care-l voiau ei.

Vinovat datorita “libertatei totale”. In cele din urma Pilat a incercat sa se desresponsabelizeze, spalindusi minile in fata multimei. El a spus “Eu sunt nevinovat de single neprihanitului acestuia. Treaba voastra”.

A inteplenit cineva mai bine scopurile secrete a lui Dumnezeu, de cit Pilat si grata turbata. Am doua intrebari simple la textul din Matei 26.

1. Ce anume a hotarit si a anuntat Dumnezeu cu privire la Fiul Sau? Ca va fi rastignit. Ce a cerut vehement multimea intaratat “rastignirea Lui”.

2. Care este lucru care satisface caracterul sfint a lui Dumnezeu? Singele varsat a Lui Isus Hristos. Care eara singurul lucru care satisfacea ura dezlantuita a multimei? Singele Lui Isus Hristos.

Dumnezeu poate folosi cel mai greu pacat pentru a implini ceva bun, doar El tot il socoteste pe individ responsabil de pacat. Noi nu suntem responsabili de rezultatele pe care le scoate Dumnezeu din faptele noastre si suntem total responsabili de insesi faptele noastre. Numai si numai pe baza acestora vom avea noi de aface cu Dumnezeu.

Ce putem lua practic pentru viata noastra din acest principiu este: nu trebue sa ne simtim niciodata ca suntem marionetele sau victimele pacatului. Intotdeauna trebuie sa vedem mina Tatalui nostrum ceresc controlind toate lucrurile. Daca omul rau izbuteste acest lucru se intimpla doar pentru ca Dumnezeu intentioneaza sa foloseasca pentru gloria Sa si pentru binele nostru.

Exemplu cu pastorul si diaconul rautacios.

Principiul 5. Diavolul este agentul tuturor relelor.

Cel deal 5-lea principiul ne ajuta sa velem doua lucruri in acelasi timp. Satan este real si este foarte ocupat. Am vazut ca Dumnizeu controleaza totate lucrurile si ca ii foloseste pe toti pentru a duce la indeplinire scopurile hotarite.

Totusi chear daca suferinta si incercarea vin din mina lui Dumnezeu, ajentil raului este deavoliu.

2 Samuel 24:1

1Domnul S-a aprins de mânie din nou împotriva lui Israel; şi a stârnit pe David împotriva lor, zicând: “Du-te şi fă numărătoarea lui Israel şi a lui Iuda”.

1 Cronici 21:1

1Satana s-a sculat împotriva lui Israel, şi a aţâţat pe David să facă numărătoarea lui Israel.

Este clar faptul ca ambele versete fac referire la acelasi eveniment. Intrin verset ni se spune ca Dumnezeu l-a stirnit pe David, iar in celalalt ca satan l-a atitat pe David. Care e verseunea corecta? Daca intelegeti principiul despre care am vorbit atunci este clar faptul ca atit Dumnezeu cit si satan au fost implicati.

Atit scopul lui Dimnezeu cit si ura lui satan au conlucrat in acest caz. Dumnezeu a folosit atit mindria lui David, cit si rautatea lui satan pentru a duce la indeplenire scopurile sale.

Trebue sa acceptam influenta lui satan ca agent al raului, dar de asemenea trebuie sa vedem mina lui Dumnizeu ca Suvereanul ce misca si controleaza totul.

Dumnezeu trimite toate lucrurile.

Exempul cu batrinica care se ruga si copiii.

,,Poate ca Diavolul a adus mincarea, dar Dumnezeu a trimis-o”.

Cind postasul aduce factura pe caldura, nu te superi pe el. Nu el a trimis, el doar a distribuito.

Thomas Watson un puritan care avea darul de a spune adevaruri marete in propozitii scurte a spus:,, Dumnezeu este intotdeauna in actiune acolo unde este pacat, dar niciodata nu are de-a face nimic cu pacatul in actiune”. Nu conteaza ce s-a intimplat, unde s-a intimplat sau cui I sa intimplat. Daca s-aintimplat atunci are de-a face cu Dumnezeu. El a fost in control. Oricum, Dumnezeu nu este vinovat de pacatul, rautatea sau ura din inima oamenilor, care au produs pacatul in acea situatie.

Lucrul practic pe care putem sa-l luam din acest principiu pentru viata noastra de crestin este: ca Scriptura ne invata sa ne smerim, sub mina tare a lui Dumnezeu, si sa ne supunem Lui. Si tot ea ne mai spune sa ne inpotrivim Diavolului, si sa nu cedam in fata amagirilor si ispitelor lui. Problema consta in a cunoaste si recunoaste diferenta dintre aceste doua.

Multi crestini sub pretextul ca se impotrivesc Diavolului, de fapt se impotrivesc suveranitatii lui Dumnezeu. Altii pretinzin ca ,, lasa toate in mina lui Dumnezeu”, ignora responsabilitatea personala de a se supune principiilor si de a se impotrivi ispitelor.

Pina cind nu vom invata sa vedem atit mina lui Satan cit si mina lui Dumnezeu la lucru, sar putea sa ne luptam cu Dumnezeu cind credem ca ne impotrivim Diavoluluisi invers.

Principiul 6. Nu toate nenoricirile sunt pedepse.

Chiar daca toate suferintele si incercarile sunt controlate de Dumnezeu si fac parte din scopurile sale, nu este adevarat ca ele reprezina pedeapsa pentru pacate. Dumnezeu ingaduie ca unii din poporul Lui sa sufere pentru a demonsta puterea harului Sau. Este gresit pentru un crestin sa se gandeasca vreodata ca Dumnezeu il pedepseste atunci cind se abat asupra-i nenorociri.

Iata cind Dumnezeu pedepseste pacatul: fie in Hristos, caz in care datoria noastra penala a fost platita in totalitate, fie in iad in fiecare pacatos imparte. Chiar daca in viata avem parte de nenorociri si suferinte nu este vorba de pedeapsa pentru pacat. Tatal nostru ceresc ne invata prin incercari si nici de cum nu ne pedepseste prin ele.

Cartea lui Iov ne vorbeste clar despre acest principiu: unii cred ca Iov era un tip care se autoindreptatea si de acea Dumnezeu a trimis nenorocirea peste el, pentru al smeri. Doar atit Iov cit si Dumnezeu neaga ca ar fi vorba de asa ceva. Cu toate ca Iov a vacut uneori niste afirmatii absurde, noi stim ca la sfirsit el a ajuns sa-l cunoasca pe Dumnezeu mult mai bine. Adevarul central al acestei carti este in versetul Iov 1:1.

Chiar din primul verset vedem evaluarea personala a lui Dumnezeu asupra vietii lui Iov. Primul lucru pe care trebuie sa-l stabilim este ca: nenorocirele din viata lui Iov n-aveau sub nici o forma nimic de-a face cu pedeapsa pentru pacat. Putem sa spunem insa ca cea mai mare si singura ispita cu care a avut de aface Iov si pe care biruit-o a fost tentatia de a crede si de –a afirma ca nenorocirele erau pediapsa pentru pacat. Aceasta este centru cartii.

Provocare si raspunsul la provocare.

Cartea Iov se incepe cu un dialog intre satan si Dumnezeu, implichind o provocare din partia lui Dumnezeu si un raspuns la provocare din partea satanei.

Textul Iov 1:6-12

6Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor.

7Domnul a zis Satanei: “De unde vii?” Şi Satana a răspuns Domnului: “De la cutreierarea pământului şi de la plimbarea pe care am făcut-o pe el.”

8Domnul a zis Satanei: “Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.”

9Şi Satana a răspuns Domnului: “Oare degeaba se teme Iov de Dumnezeu?

10Nu l-ai ocrotit Tu pe el, casa lui şi tot ce este al lui? Ai binecuvântat lucrul mâinilor lui, şi turmele lui acoperă ţara.

11Dar ia întinde-Ţi mâna, şi atinge-te de tot ce are, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă.”

12Domnul a zis Satanei: “Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna.” Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.

Din versetul 10 reiese clar ca Iov se afla in singuranta in minile lui Dumnezeu. De fapt puterea lui satan asupra lui Iov a depins de gardul pus de Dumnezeu in jurul lui. Fapt care facea imposibila atingerea lui. In versetul 11 satan il provoaca pe Dumnezeu “i-a intindeti mina si atinge te de tot ce are” iar Dumnezeu raspunde iti dau pe mina tot ce are, numai asupra lui sa nu iti intinzi mina. Sa clarificam lucrurile era Iov in mina lui Dumnezeu sau a lui satan. Din verset reese clar ca Iov era in mina lui Dumnezeu si pe mina lui satan. Si ca de asemenea mina lui Dumnezeu a fost peste mina lui satan, iar mina lui satan poate face doar cea cei ingadue Dumnezeu sa faca. In realitate, Iov este la fel demult in mina lui Dumnezeu, cita vreme este supus testului lui satan, pe cit era inainte. Singura diferenta este masura in care a ales Dumnezeu sa lase mai jos nivelul gardului din jurul lui Iov.

Si totul era de la Dumnezeu.

Mai departe este scris ce sa intimplat. Un sol il instiintiaza pe Iov ca sabeenii i-au furat titi banii si magaritele si apoi i-a omorit pe toti slujitorii lui. In timp ce primul vorbea a venit al doilea si i-a spus ca a cazut for din cer si i-a omorit toate oilei si toti omenii care aveau grija de ele. Apoi vine al treilea si spune ca holdienii i-au furat toate camilele si ia omorit pe slujitori. Cit termina aceasta mai vine unul si spune ca toti copiii au murit cind un vint puternic le-a distrus casa in care ei petreceau. Urmeza raspunsul Iov la aceste evenimente.

Iov 1:20-22.

20Atunci Iov s-a sculat, şi-a sfâşiat mantaua, şi şi-a tuns capul. Apoi, aruncându-se la pământ, s-a închinat,

21şi a zis: “Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat, şi Domnul a luat, – binecuvântat fie Numele Domnului!”

22În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc, şi n-a vorbit nimic necuviincios împotriva lui Dumnezeu.

Iov intelesese ca tot ceea ce avea era de la Dumnezeu si de aceea are dreptul sa: le ea. Trebuie sa intelegem ca Dumnezeu si Satan au un duel, acest lucru este foarte clar. Dar la fel de clar trebuie sa ne fie si noua ca Iov nu avea de unde sa stie acest lucru. Noi stim asta p\u ca Biblia nea dus in spatele scenei. Noiintelegem ca inima si viata lui Iov erau miza si cimpul de batalie. Noi citim si stim ce sa intimplat dar iov nu stie toate acestea lucruri. El nu avea nici o explicatie logica rationala sau mcar teologica cu tot ceea ce se intimpla. Ceea ce avea el insa era increderea intru Dumnezeu sfint si Suveran iar asta ii era suficient.

,,Runda intii”  a revenit puterii harului lui Dumnezeu.

Urmeaza runda a 2-a.

Iov 2:3

3Domnul a zis Satanei: “Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l pierd fără pricină.”

Versetul ne spune ca insusi Dumnezeu este ,,impotriva lui Iov” atunci cind trimite aceste nenorociri. Este adevarat ca Satan a adus aceste nenorociri dar Dumnezeu este cel care lea trimis. Dumnezeu era impotriva lui Iov fara niciun motiv din partea lui Iov. Nenorocirile nu aveau nici o legatura cu pacatul.

Sunt momente cind totul pare ca se prabuseste in jurul nostru si nu avem nimic de ce sa ne agatam decit de insusi Dumnezeu. Ne agatam de cunoasterea caracteruluisi legamintului sau. Nici toata experienta si cunostintele noastre nu ne-ajunge pentru a intelege si pentru a explica caile lui Dumnezeu. Insa chiar si atunci cind nu putem intelege, putem conta pe faptul ca Dumnezeu este si ramine Sfint, neprihranit si credincios in toate.  Si la acest punct ajunsese Iov.

Satan incearca sa-i raspunda lui Dumnezeu care-i ,,dadu-se peste nas”.

Versetul Iov 2:4-8.

4Şi Satana a răspuns Domnului: “Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui.

5Dar ia întinde-Ţi mâna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sunt încredinţat că Te va blestema în faţă.”

6Domnul a zis Satanei: “Iată, ţi-l dau pe mână: numai cruţă-i viaţa.”

7Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului.

8Şi Iov a luat un ciob să se scarpine, şi a şezut pe cenuşă.

Satan continua sa creada ca iov era fatarnic de acea il invinueste pe Dumnezeu ca nu a fost corect ferindu-l pe Iov de durerea fizica.

Una este sa pierzi lucruri si sa vezi pe altii ca sufera si alceva este ca experimentezi dureri insuportabile zi si noapte.

Dumnezeu lasa gardul si mai jos dar pune limite. Este tot mina lui Dumnezeu care controleaza situatia, in ciuda faptului ear mina lui Satan este agentul raului. Iov nu se indoeste nici un moment ca tot ce sa intimplat venea de la Dumnezeu.

,,Blastama pe Dumnezeu si mori”.

Iov 2:9-10.

9Nevasta sa i-a zis: “Tu rămâi neclintit în neprihănirea ta! Blestemă pe Dumnezeu, şi mori!”

10Dar Iov i-a răspuns: “Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?” În toate acestea, Iov n-a păcătuit deloc cu buzele lui.

Aceste versete nu prezinta pe de o parte imaginea groaznica a unei credinte slabe care se bazeaza pe ce se vede, iar pe de alta parte puterea uimitoare a credintei care vede mina Suverana a lui Dumnezeu in toate lucrurile.

Un gind care persista in cercurile crestine de astazi este ,,Vrei sa-mi spui ca tu chiar crezi ca Dumnezeuare de-a face cu aceste nenorociri. In cazull asta eu unl nas putea iubi sau sluji un astfel de Dumnezeu”.

Esenta credintei.

Raspunsul lui Iov ,, Sa primim de la Dumnezeu numai ce e bun, iar necazurile nu”. Iov nu cade in capcana intinsa de erezia dualizmului. El crede ca de la Dumnezeu vin toate lucrurile fie ca sunt bune sau rele.

Iov 13:13-18.

13Tăceţi, lăsaţi-mă, vreau să vorbesc! Întâmplă-mi-se ce mi s-ar întâmpla.

14Îmi voi lua carnea în dinţi, şi îmi voi pune viaţa în joc.

15Da, mă va ucide: n-am nimic de nădăjduit; dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui.

16Chiar şi lucrul acesta poate sluji la scăparea mea, căci un nelegiuit nu îndrăzneşte să vină înaintea Lui.

17Ascultaţi, ascultaţi cuvintele mele, luaţi aminte la cele ce voi spune.

18Iată-mă sunt gata să-mi apăr pricina, căci ştiu că am dreptate.

Providenta lui Dumnezeu, o taina.

Nu am nici o explicatie de ce ingaduie Dumnezeu ca unii dintre alesi sa indure persecutii si necazuri. Dar Biblia si istoria au dovedit ca asa este Iov, David, Iosif, Stefan si multi altii. N-avem noi dreptul  nici  sa-l intrebam pe Dumnezeu, de ce? Nici sa trecem cu vederea pasajele Scripturii care invata un adevar care noua nu ne place. N-avem decit sa confirmam harul si puterea lui Dumnezeu, increzindune in El chiar si cindnu putem intelege.

Eu cred ca Dumnezeu permite lumii sa ne stoarca ca sa vedem din ce suntem facuti. Cind noi devenim crestini noi suntem plini de bucurie ca am gasit esenta vietii, ca Dumnezeu ne-a schimbat viata si am gasit pe Acela care ne satisface sufletele.

Dar adevaratul test al credintei noastre in Dumnezeul Suveran il reprezinta modul in care reactionam cind suntem ,,rasturnati” si lucrurile nu merg  asa cum dorim sau planuim.

,, Nu e corect!”

Multe lucruri care ni se intimpla in viata noi spunem ,, nu este corect”. Dar Dumnezeu niciodata nu nea promis ca viata va fi corecta cu noi. Daca intelegem mai profund Cuvintul Lui Dumnezeu ne dam seama ca n-ar trebui sa ne asteptam ca credinciosii sa fie corecti.

Nu a fost corect pu Eremia sa fie pus intr-o groapa, sau sa manince balega. Nu a fost corect ca Iosif sa fie vindut de fratii lui, nu a fost corect nici pu Stefan sa fie omorit cu pietre. Nici pu crestinii din I secol sa fie aruncati de Nero la lei sa moara si multe altelucruricare li sau intimplat crestinilor dea lungul istoriei, au fost groaznice. Si atunci de unde ideea ca ar trebuie sa fie corect.

Da, vom fi striviti dar nu peste puterile noastre. Daca Dumnezeu  ingaduie sa fim pusi in cuptor haideti sa suportam ca niste soldati buni si sa demonstram puterea harului Sau. Sa ne rugam pu harul si puterea de a putea spune: ,,primim de la Dumnezeu binele si sa nu primim si raul”.

Domnul sa ne ajute in asta! Amin!

Advertisements

About Cucos Vitalie

Vreau să ajut oamenii să descopere ceea pentru ce Dumnezeu i-a creat și să-i încurajez să trăiască pentru scopul dat de Dumnezeu!

Posted on 23 February 2011, in Predici and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: